Chlorogenic acid

Green coffee


Chlorogenic acid is found in various plants, but the highest content is measured in green coffee. Green coffee beans are simply the still unroasted coffee beans as they grow on the coffee tree. It is only through roasting that coffee acquires its incomparable taste, but the chlorogenic acid content decreases. If you want to benefit from the positive effects of chlorogenic acid, you would have to consume green coffee, but this is not really a pleasure, because it tastes very sour. That is why green coffee bean extract is also available in capsule form

Hände halten sanft eine Traube kleiner, runder, grüner Beeren an einer Pflanze, die von großen, grünen Blättern umgeben ist. Der Fokus liegt auf den Beeren und den Händen, was auf eine sorgfältige Ernte oder Untersuchung hindeutet - diese unreifen Früchte sind reich an Chlorogensäure.
Eine weiße Flasche mit der Aufschrift Coffea Vida zeigt ein Bild von grünen Kaffeebohnen. Der deutsche Text in Gold und Weiß auf dem Etikett listet die Inhaltsstoffe des Nahrungsergänzungsmittels auf.
Eine Teekanne aus klarem Glas, gefüllt mit grünem, chlorogensäurereichem Kräutertee, steht auf Sackleinen und ist umgeben von frischen grünen Blättern vor einem dunklen Hintergrund. Ein Metalllöffel mit Blättern ruht in der Nähe und schafft eine natürliche, beruhigende Szene.

Weight-reducing

Chlorogenic acid has proven weight-reducing properties. The acid causes blood sugar levels to rise less after eating and improves fat burning, resulting in less fat formation. Chlorogenic acid also increases mitochondrial energy, raises serotonin levels and slightly lowers blood pressure. It also has an antioxidant effect.

Sarah Nambiar

Sarah Nambiar

Interested in naturopathy, sustainability and yoga - and integrates these into her everyday life. As a mother, holistic health is particularly close to her heart. At kingnature, she brings her expertise and enthusiasm for healthy living to marketing and event management.